Krémes mézes
8 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 15 dkg cukor
- 8 dkg zsír
- 4 evőkanál tej
- 2 evőkanál méz
- 1 egész tojás
- 45 dkg liszt
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
töltelék
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 3 tojássárgája
- 3 dl tej
- 20 dkg vaj
- porcukor
- kakaó
ha kevés a tojás
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 lapos evőkanál búzadara
- 10 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- baracklekvár
Elkészítés
A cukorból, a zsírból, a tejből, mézből, 1 egész tojásból gőz fölött forrásig hevített sodót főzünk. A lisztbe egy csapott evőkanál szódabikarbónát keverünk, hozzávegyítjük a sodóhoz és fél óráig pihentetjük. 4 cipóba osztva kinyújtjuk 2-3 mm vastagságúra. Zsírozott, lisztezett tepsiben sütjük. Vigyázzunk, mert gyorsan sül. Töltelék: A kristálycukorból, liszttel, tojássárgájával és a tejjel sűrű krémet főzünk. A tojások felvert fehérjét forrón hozzákeverjük és kihűtjük. Közben a vajat ízlés szerinti porcukorral és kakaóval habosra keverünk, elvegyítjük a kihűlt krémmel és megtöltjük vele a lapokat. Ajánlatos a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, hogy a tésztája megpuhuljon. Ha kevés a tojásunk: A tejben a vaníliás cukorral megfőzzük a búzadarát. A vajat a porcukorral és a citrom levével habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt búzadarát. A középső sort ez esetben baracklekvárral töltjük meg.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.